ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні будуватимуть житло економ-класу

В Україні будуватимуть житло економ-класу

Перші будинки економ-класу в Україні планується побудувати за досвідом Фінляндії.

Українська делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим вивчає досвід Фінляндії з будівництва доступного житла.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Борис Колесніков разом з керівництвом Київської, Донецької, Одеської, Львівської, Дніпропетровської та Харківської облдержадміністрацій сьогодні, 28 серпня, відвідали будівельний майданчик, готовий для продажу житла «Маллет» (район «Пасіла» м. Гельсінки). Там вони оглянули будинки, побудовані з елементів, виготовлених за технологіями провідних компаній, які займаються будівництвом доступного житла у Фінляндії.

За словами Віце-прем’єр-міністра, вже незабаром буде визначено стандарти будівництва доступного житла в Україні. «Ми наблизились до прийняття єдиного стандартного варіанту, який дозволить зробити житло доступним для кожної української сім’ї. Ми обговоримо технології виробництва і разом з Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолієм Близнюком приймемо остаточне рішення», - сказав Борис Колесніков.

Зокрема, перші будинки економ-класу в Україні планується побудувати за досвідом Фінляндії.

«У фінів є чому повчитись, - відзначив Борис Колесніков. – Тут багато цікавих рішень: як зроблені вікна, балкони. Думаю, що перший проект нам слід замовити у Фінляндії, тобто залучити їхніх архітекторів, які навчать нашу молодь, що здобуває освіту у архітектурних вишах, працює у майстернях».

 
Коментарі (1)
Андрій Осадчий
28 Серпня 2012 p. 15:17
та казав же в Італії...тепер у Фінляндії...це що - тендер хто більше відкат дасть??? а у нас що будівельники - то насрано??? навіщо наші технічні вузи випускають будівельників тоді???