ГоловнаВибір редакціїЖитлоВ Україні через карантин з'являться нові «довгобуди»

В Україні через карантин з'являться нові «довгобуди»

Нові житлові будинки у великих містах, які до моменту початку пандемії перебували на етапі будівництва, можуть стати довгобудами, а всі роботи завершаться з великим запізненням

 

 

Нові житлові будинки у великих містах, які до моменту початку пандемії перебували на етапі будівництва, можуть стати довгобудами, а всі роботи завершаться з великим запізненням, оскільки через карантин графік робіт вже зараз істотно порушений. Крім того, багатьох забудовників здолали і серйозні фінансові труднощі.

Через введення карантину в Україні чималий відсоток об'єктів житлового будівництва буде введений в експлуатацію зі значним запізненням - як мінімум, на півроку пізніше, ніж спочатку планували компанії-забудовники. У Києві такими "довгобудами" з великою часткою ймовірності стануть до 50% майбутніх житлових комплексів, повідомляє UBR.

Введення режиму карантину в Україні відбилося на житловому будівництві перш за все тому, що практично всі будівництва на цей період були зупинені, і надолужити втрачений час після того, як карантин буде ослаблений або скасований будівельникам навряд чи вдасться. Крім того, карантин викличе і фінансові труднощі - особливо, у невеликих будівельних компаній. "Вижити" завдяки допомозі інвесторів вдасться тільки спільним партнерським проектам, проте їх відсоток не такий вже й великий - всього 15-17% від загальної кількості об'єктів, що будуються.

За словами керівника проекту Rusaniv Residence Олександра Ізарова, в умовах, що склалися в понад 20% об'єктів, що будуються терміни здачі будуть зміщені на 3-4 місяці, в більш 25% - на 6 і більше місяців, в 20-25% об'єктів затримка з введенням в експлуатацію складе від 9 до 12 місяців, а в 15% - будівництво затягнеться на 1 рік і більше.

Таким чином, близько 60% об'єктів, що будуються виявляться в зоні ризику. Крім того, експерти відзначають падіння попиту на нерухомість в нових ЖК і прогнозують скорочення обсягів будівництва в подальшому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що експерти розповіли, як після карантину зміниться ринок нерухомості в Україні.

 

 

 

 
Коментарі (0)