ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні до березня закінчать роботу над стратегією енергетичної безпеки

В Україні до березня закінчать роботу над стратегією енергетичної безпеки

Рада національної безпеки і оборони України планує до 14 березня закінчити відпрацювання стратегії енергетичної безпеки країни

Рада національної безпеки і оборони України планує до 14 березня закінчити відпрацювання стратегії енергетичної безпеки країни. Відбудеться публічна презентація.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на форумі "Україна 30", передає Інформатор.

"Від російської агресії і тимчасової окупації частини Донецької і Луганської областей, Україна втратила 75% вугілля, що видобувається на тих копальнях, які зараз окуповані. Незадовго до окупації Криму РФ на півострові були потужні інвестиції щодо вишок, які починали працювати на узбережжі Чорного моря", - заявив Данилов.

За його словами, Україна розробляє свою стратегію енергетичної безпеки, щоб бути максимально незалежними. РНБО відпрацьовує цю стратегію, і до 14 березня вона буде вже закінчена.

Він зазначив, що відбудеться публічна презентація для українського суспільства.

"Одним з головних чинників, є об'єднання з європейською енергетичною системою для того, щоб ми могли не залежати від країни агресора. Це буде окрема система, таким чином ми забезпечимо країну від тих проблем, які ми могли б очікувати в разі, якби ми залишалися спільно з РФ ", - зазначив Данилов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні схвалили стратегію воєнної безпеки. Крім того, Україна запустила повітряну лінію для експорту електроенергії в ЄС.

Придбати надійні кріплення оптом чи вроздріб, можна скориставшись сайтом https://profifix.com.ua/. Великий асортимент будівельних та виробничих кріплень європейськіх лідерів, різної цінової категорії.

 
Коментарі (0)