ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаВ Україні до служби зайнятості щоденно стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб

В Україні до служби зайнятості щоденно стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб

Наразі в Україні до служби зайнятості щоденно звертаються та стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб, що істотно більше, ніж минулого року у той самий період
Наразі в Україні до служби зайнятості щоденно звертаються та стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб, що істотно більше, ніж минулого року у той самий період, про це повідомила директор Державної служби зайнятості Ольга Макогон.
 
“Загальна тенденція, що щоденно до служби зайнятості звертаються та стають на облік від 5 до 7 тисяч осіб. Це істотно більше ніж минулого року у той самий період”, — розповіла Макогон.
 
За підрахунками деяких експертів, на ринку праці безробітними є близько 2 млн осіб.
 
“Але я б була обережна з такими цифрами, адже вони не підтверджені фактично... Говорять лише про тих, хто лише зареєструвався безробітним. Дані Держстату ми зможемо побачити наприкінці червня”, — зазначила Макогон.
 
Вона додала, що 100 тисяч осіб, які стали на облік в період карантину — набули статус безробітного з першого дня. І саме більшість з них зможе отримати допомогу по безробіттю, мінімальний розмір якої збільшили з 650 грн до 1000 грн.
 
На думку Макогон, проблема залишається в обліку та допомозі заробітчанам та людям, які працювали в тіні.
 

“Коли люди працювали у тіні, за мінімальну заробітну плату з конвертом — тож вони не матимуть змоги отримати ту допомогу, якщо б вони працювали офіційно. Україна також не знає, скільки в нас офіційних заробітчан”, — повідомила директор ДЦЗ. 

 
Коментарі (0)