ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаВ Україні дорожчає «комуналка»

В Україні дорожчає «комуналка»

Перший місяць нового року приніс українцям підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Окрім того, зросли також ціни на проїзд у громадському транспорті.

У січні 2014 року ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,3%. Про це свідчать дані Держстату, - повідомляє «ГолосUA».

Це підвищення обумовлене підвищенням цін на скраплений газ на 1,4% і плату за гарячу воду, опалення - на 1,3%.

Крім того, в січні також зросли ціни на проїзд. Підвищення цін на транспорт (на 0,4%) в основному пов'язане з подорожчанням перевезень пасажирським залізничним транспортом (на 0,8%), а також підвищенням цін на паливо та мастила (на 0,7%).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці продовжують накопичувати борги за житлово-комунальні послуги. За даними Державної служби статистики, у минулому році населення не доплатило 1% від нарахованих за ЖКП сум.

«Загальний об’єм платежів у минулому році побутових споживачів за послуги ЖКП склав 38,4 млрд грн - 99% від нарахованих за цей період сум. Але в цілому платіжна дисципліна поліпшилась на 2,4% у порівнянні з 2012 роком, коли побутові споживачі сплатили за послуги ЖКГ 37 млрд грн (96,6% нарахувань)» - йдеться у повідомленні.

 
Коментарі (0)