ГоловнаНовини ЖКГПодіїВ Україні кожен п’ятий працівник може залишитися без пенсії

В Україні кожен п’ятий працівник може залишитися без пенсії

В Україні кожен п’ятий працівник (20%) зайнятий у неформальному секторі праці, та як наслідок - може залишитися без пенсії у свої 60 через нове законодавство.
В Україні кожен п’ятий працівник (20%) зайнятий у неформальному секторі праці, та як наслідок - може залишитися без пенсії у свої 60 через нове законодавство. Такі дані навела Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.
 
“Кожен п’ятий працівник в Україні зайнятий у неформальному секторі праці, та як наслідок — позбавляється права на соціальний захист та пенсійне забезпечення. Згідно з новим законодавством, у 2027 році для того, аби вчасно отримати пенсію, громадянам України потрібно буде мати щонайменше 35 років стажу для чоловіків і 30 років для жінок. Всі, хто зараз працює неофіційно, ці вимоги виконати не зможуть, тому приблизно 45% українців у віці 60 років не матимуть права на пенсійне забезпечення”, — наголосила Омбудсмен під час зустрічі з предтавниками МОП, зокрема, національним координатором МОП в Україні Сергієм Савчуком.
 

Зі слів Денісової, аби такі сумні прогнози не справдилися, дуже важливою є роз’яснювальна робота щодо наслідків неофіційного працевлаштування. При цьому зауважила, що питання забезпечення соціальних та економічних прав громадян є надзвичайно актуальним для України. За 10 місяців поточного року про порушення цих прав до Уповноваженого звернулося 13 662 заявники, що вдвічі більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

 
Коментарі (0)