ГоловнаНовини ЖКГПодіїВ Україні масово перевіряють пенсіонерів

В Україні масово перевіряють пенсіонерів

В Україні масово перевіряють пенсіонерів та виявляють тисячі порушень, після чого чиновники вимагають повернути отримані виплати назад в бюджет
В Україні масово перевіряють пенсіонерів та виявляються тисячі порушень, після чого чиновники вимагають повернути отримані виплати назад в бюджет, про це повідомляють Подробиці.
 
Головне порушення серед пенсіонерів - це тіньова зайнятість. Українці можуть отримувати соцпенсії тільки за умови досягнення непрацездатного віку і якщо розміру їх доходу менше прожиткового мінімуму. Однак українці часто працюють без відповідного оформлення і отримують пенсію.
 
Через виїзд за кордон. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, усі переселенці, що виїжджають за кордон, позбавляються виплат.
 
Пенсії по втраті годувальника. Часто державі доводиться вимагати повернути гроші в українців, які втратили годувальника. Зазвичай цей вид шахрайства стосується студентів вузів або училищ. Вони отримують допомогу до 23 років, так як хтось з їхніх рідних загинув. Але коли вони закінчують навчання або їх просто відраховують з навчального закладу, то вони не повідомляють про це в Пенсійний фонд.
 

Виплати загиблим. Часто пенсії отримують і шахраї. Так при перевірці Пенсійним фондом з'ясувалося, що хтось привласнює виплати вже померлих пенсіонерів. 

 
Коментарі (0)