ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні може з’явитись ринок «зелених» облігацій

В Україні може з’явитись ринок «зелених» облігацій

Держенергоефективності разом з міжнародними фінансовими організаціями обговорили запровадження ринку «зелених» бондів в Україні

Держенергоефективності разом з міжнародними фінансовими організаціями обговорили запровадження ринку «зелених» бондів в Україні. Як повідомляє прес-служба Агентства, під час Першого засідання Міжвідомчої робочої групи, ініційованої Держенергоефективності, та за підтримки проекту GIZ, ЄІБ та Climate Bonds Initiative була сфокусована увага на нормативно-правовому врегулюванні запуску «зелених» бондів в Україні. 

На засіданні представили проект Розпорядження КМУ щодо схвалення Концепції запровадження ринку «зелених» облігацій в Україні та затвердження Плану заходів щодо її реалізації, розробленого Держенергоефективності, відповідно до Плану заходів з реалізації Енергетичної стратегії України до 2035 року. Голова Держенергоефективності Сергій САВЧУК наголосив, що наразі закордонні інвестори хочуть бути впевнені в чесних правилах гри на ринку «зелених» облігацій, тому Концепція і План дій України із запровадження відповідного ринку містить кращі світові практики і стандарти. 

Голова Постійного представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік С. де Загон зауважив, що Європейський інвестиційний банк зацікавлений у купівлі перших українських «зелених» облігацій, якщо вони відповідатимуть міжнародним стандартам. Також до експертного обговорення, окрім представників органів виконавчої влади, банківських установ, підприємств та неурядових організацій, долучилися такі міжнародні організації та проекти міжнародної технічної допомоги, як IFC, OECD, UNDP, UNIDO, USAID та GIZ. Під час дискусій увагу було зосереджено на: – бар’єрах, що заважають розвитку відповідного ринку в Україні; – особливостях імплементації принципів «зелених» облігацій та вироблення власних національних правил і стандартів для ринку; – механізмах покращення інвестиційної привабливості «зелених» облігацій та стимулювання розвитку відповідного ринку. 

«Сьогодні важливими є думки усіх партнерів, ключових гравців на ринку цінних паперів. Домовилися спільно працювати. Впевнений, що завдяки об’єднаним зусиллям ми зможемо запустити вітчизняний ринок «зелених» облігацій, який буде інвестиційно-привабливий та користуватиметься попитом», – зауважив Сергій Савчук.

 

 
Коментарі (0)