ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДля України може здешевшати імпортний газ

Для України може здешевшати імпортний газ

Уряд надіється на здешевлення газу протягом 2-3 кварталів. Однак розгляд цього важливого питання було відкладено через зауваження Мінфіну.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості очікує на зниження цін на природний газ. У відомстві прогнозують здешевленні «блакитного» палива протягом 2-3 кварталів. Про це заявив очільник Міністерства Володимир Демчишин, передає «РБК-Україна».

На думку чиновника, для реалізації плану здешевлення газу, потрібно закупити паливо зараз, адже ціна на нього низька.

«Ми очікуємо, що ціна газу протягом наступних 2-3 кварталів буде зменшуватися, в принципі, було б розумним більший обсяг закупити за цей період, поки ціна низька, але звичайно для цього потрібні кошти, тому в рамках цього балансу, який зараз був запропонований, передбачалося закупівля, можливо, того обсягу, який не обов'язково буде використаний протягом опалювального сезону», - заявив пан Демчишин.

За словами Міністра, розгляд цього питання затягується через зауваження Міністерсва фінансів щодо фінансування запасів газу, які повинні бути закачані в підземні сховища.

«Була спроба розглянути таке питання (на засіданні уряду - ред.), але питання було відправлено на доопрацювання з причини зауважень від Мінфіну», - сказав чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 3 березня НКРЕКП встановила нові тарифи на газ для населення. Так, з квітня українці платитимуть за «блакитне» паливо у 3,3 рази більше, тобто понад 3,5 тис грн за 1 тис. куб. м спожитого палива.

 
Коментарі (0)