ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні імпортний газ хочуть замінити енергетичними культурами

В Україні імпортний газ хочуть замінити енергетичними культурами

Держенергоефективності хоче замістити імпортований газ за рахунок вирощування енергетичних культур. Хоча, держава не займатиметься посівом культур, а лише створюватиме сприятливі умови для залучення інвесторів.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження планує до 2020 року замістити 6,3 млрд кубометрів імпортованого газу за рахунок вирощування енергетичних культур. Про це на прес-конференції повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук, передає «РБК-Україна».

«В Україні близько 4 млн га землі, які не використовуються для традиційних сільськогосподарських культур, і багато регіонів півночі України, де населення зазнає безробіття саме через те, що їхні землі не можуть бути використані традиційно... Там можна починати вирощувати енергетичні культури, і такі проекти вже на сьогоднішній день є. Планується, що по цих механізмах нам вдасться замістити 6,3 млрд куб. м газу до 2020 року», - сказав глава Держенергоефективності.

Так, за словами пана Савчука, держава створюватиме умови для залучення інвестицій в цей проект.

«Держава робить всі умови, щоб зайшов інвестор, і сьогодні такі інвестори вже є. Вже є ряд проектів на західній Україні, де вирощені енергетичні культури, які вже збираються і спалюються в котлах, які теж поставлені в цьому році», - наголосив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Київ й далі  забезпечує Донбас газом та електроенергією, що обходиться у 200 мільйонів доларів на місяць.

 
Коментарі (0)