ГоловнаНовини ЖКГПодіїВ Україні оновили перелік громад у зонах бойових дій

В Україні оновили перелік громад у зонах бойових дій

В Україні оновили перелік територій, на основі якого внутрішньо переміщені особи (ВПО) отримують грошові виплати. Наразі у переліку 303 громади у восьми областях,
В Україні оновили перелік територій, на основі якого внутрішньо переміщені особи (ВПО) отримують грошові виплати. Наразі у переліку 303 громади у восьми областях, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.
 
"Станом на 21.06.2022 року до оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 8 областей", – ідеться у повідомленні.
 
За даними Мінреінтеграції, йдеться про територіальні громади в таких областях:
 
Донецька (66);
Харківська (51);
Дніпропетровська (7);
Луганська (37);
Запорізька (51);
Херсонська (49);
Миколаївська (23);
Сумська (18)
 
Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, отримають грошову допомогу від держави. У відомстві зазначили, що у процесі визначення таких територій треба спиратися на три ключові критерії. Це:
 
• території, що є тимчасово окупованими;
• території, що перебувають в оточенні (блокуванні);
• території, на яких тривають активні бойові дії.
 
"Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію", - резюмували у відомстві.
 

Нагадаємо, 5,2 мільярда гривень перераховано для виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Мінсоцполітики спрямувало до Ощадбанку понад 5,2 мільярдів гривень п’ятьма траншами. 

 
Коментарі (0)