ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні оприлюднили «січневі» ціни на газ для споживачів

В Україні оприлюднили «січневі» ціни на газ для споживачів

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оприлюднила ціни на газ для споживачів у минулому місяці. Для цього, регулятором було проведено відповідний моніторинг вартості.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг оприлюднила мінімальну та максимальну ціну на природний газ для споживачів, провівши моніторинг цін на паливо для всіх категорій споживачів, за якими газопостачальниками постачалося паливо у січні цього року. Про це повідомили у прес-службі регулятора.

Такі дії НКРЕКП проведено відповідно до Закону України «Про ринок природного газу» та положень пункту 11 розділу V Правил постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2496.

Зокрема, ціна на природний газ (без урахування податку на додану вартість, тарифів на транспортування природного газу магістральними та розподільними трубопроводами), яка склалась на ринку природного газу для споживачів у січні 2016 року становила:

мінімальна – 5630,00 грн за 1 тис. куб. м;

максимальна –  6612,84 грн за 1 тис. куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, дозволила НАК «Нафтогаз України» і ПАТ «Укртрансгаз» до 1 березня 2016 року здійснювати транзит природного газу відповідно до існуючих контрактів із ПАО «Газпром».

 
Коментарі (0)