ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні менше приймають житла в експлуатацію

В Україні менше приймають житла в експлуатацію

В Україні зменшуються площі прийнятого в експлуатацію житла. Здебільшого, збільшилось введення в користування дачних та садових будинків.

В Україні за І квартал 2015 рік знизились обсяги прийнятого в експлуатацію житла, в порівнянні з першими трьома місяцями минулого року, на 19,3%, а загальна площа зданих об’єктів складає 1620,4 тис. кв. м. А без врахування прийняття в експлуатацію самочинно зведеного житла, цей показник знижується до 11,1%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Відтак, більшу частину житла (55,1%) становлять одноквартирні будинки, ще 44,7% - введення в експлуатацію багатоквартирних об’єктів і лише 0,2% здача житла в гуртожитках.

«Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла у міських поселеннях становила 1043,9 тис.кв. м, у сільській місцевості – 576,5 тис. кв. м», - зазначається у звіті.

Серед регіонів, лідерами із введення житла в експлуатацію стали Київська, Львівська, Івано-Франківська області та місто Київ з показником 50,2% зданого житла від загального обсягу житлової площі. Так, у цих регіонах прийнято 6,1 тис. кв. м загальної площі житла, що на 79,2% перевищує минулорічні показники.

Також на 1,5% збільшилась здача дачних та садових будинків – до 60,9 тис. кв. м. Якщо ж не враховувати незаконно зведені об’єкти, то «приріст» становить 39%.

Загалом за три місяці 2015 року загальна площа прийнятих в експлуатацію житла та дачних і садових будинків становила 1881,3 тис. кв. м, що на 18,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Без врахування незаконно зведених об’єктів, зниження фіксується на рівні 9,9%  

Усі дані наведено без врахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні від початку року зменшилися обсяги будівництва, в порівнянні з минулорічними показниками. Однак, будівельні роботи, заплановані на цей період, виконані на всі 100%.

 
Коментарі (0)