ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні планується чергове підвищення пенсій

В Україні планується чергове підвищення пенсій

У Пенсійному фонді України повідомили, що у липні в Україні підвищується прожитковий мінімум. У зв’язку з цим, мінімальна пенсія збільшиться з 1497 до 1564 грн, а максимальна збільшиться з 14 тис. 970 грн до 15 тис. 640 грн

У Пенсійному фонді України повідомили, що у липні в Україні підвищується прожитковий мінімум. У зв’язку з цим, мінімальна пенсія збільшиться з 1497 до 1564 грн, а максимальна збільшиться з 14 тис. 970 грн до 15 тис. 640 грн.

Пенсійна реформа в Україні передбачає автоматичний перерахунок пенсії у зв’язку із зростанням інфляції – індексацію. В Україні було вперше проведено перерахунок у 2019 році. Підвищення пенсій у поточному році проходить у три етапи: перший – у березні, другий – у липні й третій – у грудні.

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що для 10.2 млн одержувачів пенсії в Україні було проведено індексування. Правда, перерахунок пенсії торкнувся не всіх. Мова йде про тих пенсіонерів, хто отримував їх по спеціальному законодавству. До цієї категорії належать прокурори, народні депутати та інші.

У Мінсоцполітики уточнили, що пенсію в березні не перерахували і тим пенсіонерам, які, незважаючи на достатній стаж, отримують мінімальні пенсії у зв’язку з тим, що у них були маленькі зарплати.

Також наголошується, що пенсії всім збільшували по-різному. Мінімальний розмір збільшення становить 100 гривень. Надбавку в 1000 гривень отримали 2.45 млн пенсіонерів.

Українські пенсіонери мають право змінити вид пенсійних виплат, і таким чином збільшити свій дохід. Для того, щоб з’ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України (ПФУ), яке займається пенсійними виплатами.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева розкритикував виплату пенсії українцям, що проживають за кордоном, а також пояснив, кому на окупованих територіях не варто платити пенсії.

Також раніше повідомлялось, що українці зможуть оформити пенсію в режимі онлайн через новий веб-портал, який створив Пенсійний фонд. Досить буде відсканувати пакет документів та заяву, щоб потім документи в електронному вигляді могли автоматично обробити.

 

 
Коментарі (0)