ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні планують нарешті розібратися з "хрущовками"

В Україні планують нарешті розібратися з "хрущовками"

Відповідно до законопроєкту, поріг згоди мешканців, необхідний для розселення будинку, буде знижений зі 100% до 75%.
За даними Державної служби статистики, загальна площа застарілого житлового фонду становить 4,33 млн кв. м. З них: 4646 багатоповерхівок, побудованих до 1919 року; 9693 будинки, побудовані до 1953 року; 7192 багатоповерхівки, побудовані до 1969 року; 5364 будинки, побудовані до 1989 року. 
 
Вирішувати зносини будинок, чи ні, у законопроекті пропонується за наступною схемою. Спочатку місцева влада порахує, скільки застарілого житла в їхніх містах. Опісля розробить проекти комплексної реконструкції кварталів. І вже потім будуть зібрані підписи мешканців, згодних на знесення будинку та переїзд до нового будинку. 
 
Відповідно до законопроекту, спочатку повинні побудувати новий будинок, переселити туди мешканців «хрущовки», яка буде зноситися, і тільки після цього проводити демонтаж. Тобто планується, що власники «хрущовок» будуть переїжджати не в тимчасове житло, а відразу у нові квартири. 

Нагадаємо, що закон про реконструкцію кварталів був прийнятий ще в 2016-му, але тільки на початку липня 2021-го до цього питання повернулися в уряді.

 
Коментарі (0)