ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні планують ввести накопичувальну пенсію для молодих

В Україні планують ввести накопичувальну пенсію для молодих

Торкнутися це може тих громадян України, які молодші за тридцять п'ять років

Мінісоцполітікі планує ввести накопичувальну пенсію з 2021 року. Про це повідомляє портал UBR.

Торкнутися це може тих громадян України, які молодші за тридцять п'ять років. Український уряд є ініціатором нового проекту закону, який регулюватиме створення трьох абсолютно нових накопичувальних професійних програм для пенсіонерів. Законопроект знаходиться на стадії обговорення громадськістю до вісімнадцятого червня.

За прогнозом міністерства, за перші п'ять років у разі прийняття проекту надходження в накопичувальну професійну пенсійну систему складуть 15,6 млрд грн.

У документі описані три програми призначення державних пенсійних виплат для українських пенсіонерів. Згідно з першою програмою пенсійні виплати громадянам будуть призначатися в 50 років. При цьому в цьому віці вийдуть на пенсію тільки ті, хто працював в особливо тяжких умовах праці.

Друга програма передбачає призначення пенсій у віці 55 років, але тільки для тих, чия діяльність пов'язана з шкідливими і важкими умовами праці. Учасники третьої програми вийдуть на пенсію після 55 років і зможуть взяти участь в накопичувальній системі з умовами, описаними в колективних договорах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України має намір змінити принцип розрахунку зарплат педагогам в 2020 році. Виплати збираються прив'язати до числа учнів. Про це повідомив глава уряду Олексій Гончарук, коментуючи рішення Кабміну від 27 листопада про перерозподіл 171,1 мільйона гривень на заробітні плати вчителів і напрямку 326 мільйонів гривень на дофінансування медичної субвенції, перш за все на виплату зарплатної заборгованості лікарям.

 

 
Коментарі (0)