ГоловнаВибір редакціїЖитлоВ Україні побільшало новозбудованого житла

В Україні побільшало новозбудованого житла

Українці все частіше отримують житло в новозбудованих чи реконструйованих будівлях. За даними Держстату, у першому півріччі цього року показники введення в експлуатацію такого житла зросли.

В Україні почали більше вводити в експлуатацію новозбудованого житла. Про це свідчать дані Держстату. Зокрема, за перше півріччя поточного року було здано у користування на 52,5% більше новозбудових та реконструйованих житлових будівель, ніж у відповідному минулорічному періоді.  

Загальна площа новозбудованого та реконструйованого житла склала 3,9 млн кв. м. Ці дані не враховують показників тимчасово окупованої території АР Крим і м.Севастополь.

У 6-ти регіонах обсяг прийнятого житла  складає більше 200 тис. кв. м: Київська область – 726 тис. кв. м; Одеська область – 497 тис. кв. м; Івано-Франківська область – 419 тис. кв. м; Львівська область  – 398 тис. кв. м; м. Київ  – 391 тис. кв. м; Закарпатська область – 215 тис. кв. м.

Дві третини житла - 2,6 млн кв. м побудовано у міських поселеннях.

Основним інвестором залишається населення – майже 56% (2,3 млн кв. м) житла прийнято в експлуатацію в одноквартирних будинках.

Серед збудованих квартир 63,8% – однокімнатні та двокімнатні, тобто ті, що користуються найбільшим попитом у населення.

Нагадаємо, ріст введеного в експлуатацію новозбудованого та реконструйованого житла офіційна статистика фіксувала і в першому кварталі цього року. Тоді Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман заявляв, що такий результат є наслідком як спрощення дозвільно-погоджувальних процедур, так і державного архітектурно-будівельного контролю.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)