ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВ Україні почали діяти штрафи за поховання неперероблених побутових відходів

В Україні почали діяти штрафи за поховання неперероблених побутових відходів

Вступила в силу поправка до Закону України "Про відходи", згідно з якою посилено заходи щодо обмеження та запобігання негативного впливу відходів.

Вступила в силу поправка до Закону України "Про відходи", згідно з якою посилено заходи щодо обмеження та запобігання негативного впливу відходів. Про це йдеться у Законі України №187 / 98-вр.

Пункт "і" статті №32 містить абзац: "З метою обмеження та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище та здоров'я людини з 1 січня 2018 поховання неперероблених (необроблених) побутових відходів".

Кодекс про адміністративні правопорушення також доповнений статтею 82.8

"Стаття 82.8. Захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів

Захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від вісімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян -суб'єктів підприємницької діяльності - від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Нагадаємо, відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС, Україна повинна протягом найближчих років упорядкувати поводження з відходами та привести законодавство у відповідність з європейськими вимогами.

 

 
Коментарі (0)