ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024В Україні почався календарний старт опалювального сезону

В Україні почався календарний старт опалювального сезону

Згідно з календарним планом, 15 жовтня розпочинається опалювальний сезон. Соціальні об’єкти мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів, житловий фонд – при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб
Згідно з календарним планом, 15 жовтня в Україні розпочинається опалювальний сезон. Соціальні об’єкти - школи, дитсадки, лікарні - мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів, житловий фонд – при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб.
 
За словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Україна повністю готова до опалювального сезону.
 
За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, станом на вересень в підземних сховищах знаходиться 14,8 млрд куб.м природного газу, що на 2,3 млрд куб.м більше показника минулого року. Запаси вугілля - 1 980,5 тис. тонн вугілля, що на 568,3 тис. тонн більше минулорічного показника.
 
В Уряді наголошують, що забезпечення споживачів теплом та гарячим водопостачанням – пряма і повна відповідальність місцевої влади. Так само, як і формування тарифів за спожиті енергоносії. Проте, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово підкреслював, що підстав для підвищення ціни на газ в Україні наразі немає. Саме тому, впевнений Прем’єр-міністр, на місцях не можна допустити росту цін на тепло та гарячу воду.    
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Листопада 2017 p. 00:20
Субсидії у цьому опалювальному сезоні будуть платити споживачі надавачам компослуг, а не навпаки, як це було раніше. Субсидіанти вже почали отримувати платіжки, у яких субсидія зазначена із знаком "мінус", тобто до нарахованої суми субсидію додали, а не відняли. Таким чином влада спонукає споживачів просити припинити субсидії.