ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВ Україні почнуть будувати безпечні сміттєві полігони

В Україні почнуть будувати безпечні сміттєві полігони

Мінрегіон радикально змінить ДБН щодо проектування полігонів побутових відходів

Мінрегіон радикально змінить ДБН щодо проектування полігонів побутових відходів.

Як повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на заяву заступника міністра Л.Парцхаладзе, переповнені сміттєві звалища давно є великою проблемою для країни. У зв'язку з цим Мінрегіонбуд переглядає державні будівельні норми (ДБН) з проектування полігонів побутових відходів.

Планується введення сучасних рішень і технологій поводження з побутовими відходами, які використовуються в цивілізованому світі і спрямованих на поліпшення екологічної ситуації. Метою нововведень є створення можливостей для будь-якої життєдіяльності на місцях полігонів після їх рекультивації, підкреслив чиновник.

При цьому Парцхаладзе відзначив, що вже є ряд прогресивних пропозицій для проектування полігонів безпечними і з урахуванням сучасних можливостей і рішень. У нових нормах будуть вимоги із рекультивації полігону після заповнення, обов'язкове пристрій радіаційного контролю, застосування штучних протифільтраційних екранів. Також з'являться чіткі вимоги по висоті таких полігонів, ухилів, доріг і трас, розміщення БР.

 

 
Коментарі (0)