ГоловнаНовини ЖКГПодіїВ Україні посилення карантину можливе вже з 13 вересня

В Україні посилення карантину можливе вже з 13 вересня

Міністерство охорони здоров’я подало клопотання до Кабінету міністрів України щодо переведення країни до “жовтої” зони карантину.
В Україні посилення карантину можливе вже з 13 вересня. Міністерство охорони здоров’я подало клопотання до Кабінету міністрів України щодо переведення країни до “жовтої” зони карантину. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє пресслужба міністерства.
 
“Сьогодні у нас відбулося декілька урядових зустрічей, нарад, які чітко показують, що Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну з „зеленого“ рівня епідеміологічної безпеки до „жовтого“. Ми від МОЗ подали відповідне клопотання до Кабінету міністрів України. На цьому тижні відбудеться комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення і більше всього, що з наступного понеділка Україна перейде в „жовтий“ рівень епідемічної небезпеки”, — говориться у повідомлені.
 
Будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для “жовтого” рівня і які стосуються в першу чергу масових заходів.
 
Раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомляв, що найближчим часом Україну чекає перехід у “жовту зону”, а можливий локдаун слід чекати не раніше листопада.
 
Нагадаємо, Київ вже зараз планує, як працюватиме громадський транспорт, якщо в столиці відбудеться стрімке поширення захворювання на коронавірус і карантинні заходи будуть посилені. 
 
Необхідно, аби всі підприємства, що мають працювати безперебійно попри карантин, змогли спокійно підготуватися. А місто має забезпечити простий і чіткий алгоритм отримання спецперепусток. 

На сайті КМДА вже оприлюднена форма подачі заявки, підприємства критичної інфраструктури зможуть залишити заявку на отримання спецперепусток для своїх працівників.  

 
Коментарі (0)