ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні посилили вимоги до новобудов

В Україні посилили вимоги до новобудов

На український ринок житла чекають великі зміни

 

На український ринок житла чекають великі зміни. Справа не лише у нових економічних умовах, які будуть після війни. Девелоперам доведеться переглянути технологію будівництва будинків. Вимоги до новобудов стануть значно вищими.

Це випливає із законопроекту №7398, який було прийнято депутатами за основу. Якщо його приймуть і в другому читанні, а це найімовірніше, то вимоги до новобудов в Україні стануть набагато жорсткішими.

Зокрема, законопроект передбачає обов'язкове облаштування укріпленого бомбосховища під кожним будинком. Воно має захищати мешканців будинку:

від вибухів;

від вибухових хвиль;

від радіаційного ураження, і навіть від хімічної атаки.

Це означає, що в такому притулку мають бути не тільки добре укріплені стіни та стеля, але й система регенерації води та повітря, а також місця для відпочинку людей, душові та санвузли. Всі ці вимоги до новобудов будуть жорстко закріплені у містобудівній документації. І все це вимагатиме великих додаткових капіталовитрат.

"Затвердження зазначеної містобудівної документації за відсутності такого розділу забороняється", – повідомляється в записці пояснення до документа.

А це означає, що вартість житла стане набагато вищою. Навіть якщо припустити, що всі інші умови залишаться довоєнними. І це не так. В усьому світі зростає вартість будівельних матеріалів. І Україна тут не є винятком.

Крім того, в Україні хочуть відмовитися від будівництва висоток, а будувати будинки на кілька поверхів. Вони стійкіші і менш схильні до пошкоджень при артобстрілах. Зниження поверховості також вимагатиме додаткової землі під забудову та прокладання додаткових комунікацій. Таким чином, ціни на житло в повоєнних новобудовах будуть набагато вищими, ніж у новобудовах довоєнного періоду.

 

 

 

 
Коментарі (0)