ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні ростуть тарифи на залізничне перевезення вугілля

В Україні ростуть тарифи на залізничне перевезення вугілля

В Мінінфраструктури проіндексували тарифи на залізничні перевезення. Наразі ціни на транспортування вугілля підвищились на 10% та зростатимуть далі.

З 31 січня тарифи на перевезення вугілля залізничним транспортом у межах України проіндексовані на 10%, інших вантажів – на 30%. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

«Відповідно до наказу Мінінфраструктури тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України проіндексовано на 30%, крім вугілля. Тарифи на перевезення вугілля - на 10%, які у квітні буде проіндексовано ще на 18,2%», - повідомляє прес-служба.
 
Як зазначається, тарифи переглянуто, зокрема, через стрімке зростання ринкових цін та несвоєчасне підвищення тарифів на перевезення, падіння обсягів перевезень, необхідність відновлювати пошкоджені внаслідок бойових дій об’єкти інфраструктури залізничного транспорту.
 
Також наголошується, що підвищення тарифів на вантажні перевезення дозволить збільшити відрахування до державного бюджету та цільових фондів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Укрзалізниця» змінює маршрут та кількість зупинок деяких поїздів через зменшення пасажиропотоку в окремих напрямках та для оптимізації витрат у пасажирському секторі перевезень.
 
Коментарі (0)