ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні розпочався конкурс «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст в Україні»

В Україні розпочався конкурс «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст в Україні»

Вручення премії, загальна сума якої становить 25 000 євро, відбудеться наприкінці листопада цього року під час Українсько-німецької конференції інтегрованого розвитку міста

 

Україна, спільно з німецькими партнерами, продовжує впроваджувати положення Лейпцизької хартії. На сьогодні в нас діє низка проектів, які дають можливість започаткувати нові, європейські підходи у питаннях розвитку міст.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода 2 вересня під час оголошення конкурсу «Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст в Україні», повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Проведення такого конкурсу дозволить поширити ефективні моделі співпраці між міськими адміністраціями, політичними колами, науковими установами, бізнесом та громадянським суспільством. А також дозволить віднайти проблемні точки у міському плануванні та вдосконалити містобудівне законодавство України відповідно до європейських стандартів», — зазначив він.

У рамках конкурсу відзначатимуть новаторські проекти та методики, що базуються на постулатах Лейпцизької хартії «Міста Європи на шляху сталого розвитку» і які успішно втілені у співпраці з мешканцями міст протягом останніх чотирьох років.

Вручення премії, загальна сума якої становить 25 000 євро, відбудеться наприкінці листопада цього року під час Українсько-німецької конференції інтегрованого розвитку міста.

 Результати конкурсу будуть доступні для ознайомлення на спеціально створеному веб-порталі, який також слугуватиме координаційним центром.

Нагадаємо, 22 березня 2016 року відбулося підписання Заяви про спільні наміри щодо співробітництва між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  та Міністерством довкілля, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів Федеральної республіки Німеччина у сфері сталого міського розвитку. Метою підписання була імплементація положень Лейпцизької хартії «Міста Європи на шляху сталого розвитку» в Україні.

 

 
Коментарі (0)