ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні скасують соціальні пенсії

В Україні скасують соціальні пенсії

Незабаром в Україні зникнуть так звані "соціальні" пенсії, які отримують громадяни, які не виконали норматив по трудовому стажу

Незабаром в Україні зникнуть так звані "соціальні" пенсії, які отримують громадяни, які не виконали норматив по трудовому стажу.

Про це йдеться в матеріалі видання Today.ua.

Громадяни України, які відпрацювали до виходу на відпочинок необхідний згідно з законодавством кількість років, отримуватимуть не "соціальну" пенсію, а державну допомогу. Дану інформацію підтвердив радник глави Мінсоцполітики України Микола Шамбір.

Згідно із заявою чиновника, мінімальним стажем, що дає право на отримання пенсійної виплати, є часовий відрізок в п'ятнадцять років. Микола Шамбір окремо відзначив той факт, що люди, які відпрацювали п'ятнадцять років і тридцять п'ять років, не можуть отримувати однакову пенсійну виплату. Саме тому люди, які виконали норму за трудовим стажем, отримуватимуть пенсію, а громадянам, яким не вдалося цього зробити, нададуть спеціальну державну допомогу.

Нараховувати спеціальні державні виплати буде не Пенсійний фонд, а органи соціального захисту населення. Сума такої допомоги буде визначатися в розмірі не менше прожиткового мінімуму. З першого липня 2020 прожитковий мінімум в Україні становить 1712 гривень.

Дана допомога буде надаватися і чоловікам, і жінкам після досягнення віку шістдесяти п'яти років. В даний час вимоги для виходу на пенсію в Україні в цьому році збільшаться. У 2020-му необхідний трудовий стаж становить двадцять сім офіційно відпрацьованих років, а вже в 2028 році він збільшиться до тридцяти п'яти років.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
25 Серпня 2020 p. 17:18
Взагалі,   багато осіб непенсійного, але вже досить похилого  віку не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам. Тобто, у своєму безробітті вони не винуваті, а винувата держава, а саме ті посадовці, які зробили їх безробітними. 
Коля Пухов
25 Серпня 2020 p. 17:20
А  знайти нове робоче місце у державі,  яка  фактично   тепер  не  має виробництва,  складно   на  сьогодні  навіть молодим і здоровим.