ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В Україні споживання електроенергії зросло майже на 6% - Герман Галущенко

В Україні споживання електроенергії зросло майже на 6% - Герман Галущенко

У опалювальному сезоні 2021 - 2022 рр. в Україні споживання електроенергії зросло майже на 6%, а споживання газу знизилося приблизно на стільки ж.
У опалювальному сезоні 2021 - 2022 рр. в Україні споживання електроенергії зросло майже на 6%, а споживання газу знизилося приблизно на стільки ж.
 
Про це під час брифінгу повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба міністерства.
 
"Зараз відбувається суттєве збільшення споживання електричної енергії. Якщо порівнювати з минулим опалювальним сезоном, то споживання електричної енергії зросло десь на 6%", — повідомив Герман Галущенко.
 
Також міністр розповів про зниження споживання газу.
 
"З іншого боку знижується споживання природного газу десь близько на 5-6%", — зазначив Галущенко.
 
Нагадаємо, раніше міністр повідомляв, що попри контракт, постачання вугілля з Казахстану до України не відбувається через дії Росії. 
 
"Дійсно, є укладений контракт "Центренерго" на 660 тис. тонн казахського вугілля протягом ОЗП, але знову ж таки, на жаль, через відповідні дії Російської Федерації відбувається блокування транзиту вугілля російською територією, а наразі ми не бачимо, і "Центренерго" так само не бачить інших можливостей на сьогодні це вугілля фізично отримати", - розповів Герман Галущенко. 
 
Коментарі (0)