ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні спрощуватимуть дозвільну систему у будівництві

В Україні спрощуватимуть дозвільну систему у будівництві

Передбачається скасування ліцензування видів робіт за класом наслідків, які віднесено до незначних, тобто господарська діяльність пов’язана зі створенням об’єктів архітектури І-ІІІ категорій складності.

Уряд схвалив законопроект, яким пропонується спростити систему надання дозволів в будівельній галузі, скасувавши ліцензування об’єктів архітектури І-ІІІ категорій складності. Відповідний проект закону  «Про внесення змін до Законів України «Про архітектурну діяльність» та «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» схвалено Кабінетом Міністрів 27 лютого.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Урядовий законопроект, який запропоновано на розгляд парламентаріїв, має удосконалити державне регулювання у сфері містобудування.

Зокрема, передбачається скасування ліцензування видів робіт за класом наслідків, які віднесено до незначних, тобто господарська діяльність пов’язана зі створенням об’єктів архітектури І-ІІІ категорій складності. Водночас ліцензування робіт на більш складних об’єктах, які за складністю архітектурно-будівельного рішення та інженерного обладнання відносяться до ІV і V категорій, залишається.

Адже повна  відміна перевірки вимог щодо спроможності виконання будівельних робіт суб’єктом господарювання на об’єктах будівництва, які за класом наслідків віднесені до значних, створює загрозу надійності, міцності  і безпеці будівельних об’єктів. І без належного контролю тут не обійтися.

Зміна підходу до процедури ліцензування, відміна ліцензування деяких видів діяльності допоможе посилити розвиток будівельної галузі, що в свою чергу сприятиме поверненню її на докризовий рівень.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)