ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні стартує масова обов'язкову перевірку забудовників на «сірі» зарплати

В Україні стартує масова обов'язкову перевірку забудовників на «сірі» зарплати

В Україні сотні будівельних компаній перевірять на предмет дотримання норм трудового законодавства та сплати податків

В Україні сотні будівельних компаній перевірять на предмет дотримання норм трудового законодавства та сплати податків.

Як повідомляє Державна фіскальна служба, серед будівельних підприємств України з обсягом поставок послуг і товарів на суму понад 10 мільйонів гривень, близько 800 платять мінімальну заробітну плату і навіть більше того.

На думку дрібних забудовників, головний удар припаде саме на них. Великі будівельні фірми, підозрюють вони, як зазвичай відбудуться легким переляком.

Хоча в реальності великим гравцям теж є чого боятися. Нерідко зарплати в будівельній сфері бувають тільки частково «білими», керівники - підставними, офіси оформлені на «ліві» компанії, а центральні офіси розташовані за адресами, що не збігається з юридичними. У цей список можна додати покупців, які розраховуються готівкою, і відсутність дозвільних документів на об'єкти.

На думку експертів, для покупців квартир це виллється в відстрочку здачі будинку на півтора-два місяці (якщо у забудовника не виявлять проблем), оскільки на час перевірок компанії будуть змушені призупинити роботу на будівельних майданчиках. Але і сама інформація про перевірку, як це багаторазово спостерігалося, викликає у покупців нездорові напади паніки.

Якщо ж будуть потрібні тривалі розгляди, діяльність компанії може виявитися замороженої на невизначений період. Забудовник не зможе завершити об'єкт, а люди - отримати житло.

 

 
Коментарі (0)