ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Україні стимулюватимуть енергомодернізацію бюджетних установ

В Україні стимулюватимуть енергомодернізацію бюджетних установ

Держенергоефективності спільно з ПРООН в Україні працюватимуть над механізмами стимулювання енергомодернізації бюджетних установ.

Держенергоефективності спільно з ПРООН в Україні працюватимуть над механізмами стимулювання енергомодернізації бюджетних установ.

Держенергоефективності в рамках Проекту ПРООН ПРООН «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель у малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО» запускає механізм масштабного впровадження енергосервісу у бюджетній сфері та необхідні для цього фінансові інструменти.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Зокрема, наразі вже створено консультаційний центр з питань ЕСКО та енергоменеджменту для надання роз’яснень чинного законодавства та процедури укладання контрактів усім потенційним учасникам ринку енергосервісу – як замовникам, так й інвесторам.

«Такий підхід успішно реалізується Агентством в рамках програми «теплих кредитів». За три роки дії Call-центру при Держенергоефективності надано більше 28 тис. консультацій учасникам програми. Паралельно із Call-центром, за підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», працює безкоштовна «гаряча» лінія щодо впровадження енергоефективних заходів», – повідомив Сергій Савчук.

Серед важливих завдань нового проекту є забезпечення доступного кредитування енергосервісних компаній та можливості застосування таких фінансових інструментів, як форфейтінг зобов’язань за енергосервісом.

Крім того, розглянуто можливості використання механізму державно-приватного партнерства для реалізації проектів з енергосервісу та енергоефективності на муніципальному та державному рівнях.

Ще одним джерелом фінансування проектів можуть бути «зелені» облігації.

Перспективи створення ринку «зелених» облігацій та інших фінансових інструментів впровадження проектів з енергоефективності, а також необхідне для цього законодавство опрацьовуватимуть Держенергоефективності та експерти Проекту ПРООН.

 

 
Коментарі (0)