ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні «урізали» площу прийнятого в експлуатацію житла

В Україні «урізали» площу прийнятого в експлуатацію житла

В Україні скорочується площа зданого в експлуатацію житла, в порівнянні з минулим роком. Загалом, зменшення обсягів за січень-вересень 2015-го відповідно до аналогічного періоду 2014 року, фіксується на рівні 3,1%.

У січні-вересні цього року в Україні впали обсяги прийняття житла в експлуатацію на 3,1%, в порівнянні з аналогічним періодом 2014-го. При цьому без урахування площі, прийнятої відповідно до Порядку 2, − на 4,3%. Такі дані надали у Державній службі статистики.

Зокрема, за дев’ять місяців 2015 року в експлуатацію було прийнято 6,1 млн кв. м загальної площі житла. З них 2,7 млн кв. м (або 4,4%загального обсягу житла) відповідно до Порядку 2.

«Переважну частину (51,9%) загального обсягу житла прийнято в експлуатацію в будинках із двома й більше квартирами, 47,9% – в одноквартирних будинках та 0,2% – у гуртожитках», - зазначають у Держстаті.

Із загальної площі прийнятого в експлуатацію житла 5,8 млн кв. м становила площа квартир 250,9 тис. кв. м – гуртожитків і приріст площі існуючих квартир за рахунок реконструкції.

Загалом площа прийнятого в експлуатацію житла у містах становила 4,1 млн кв. м, у сільській місцевості – 1,9 мнл кв. м.

Найбільше серед регіонів, в експлуатацію прийнято житла у Київській, Львівській, Одеській, Івано-Франківській областях та м. Києві прийнято в експлуатацію 56,0% від загального обсягу площі.

За рахунок коштів державного бюджету за січень–вересень 2015р. прийнято в експлуатацію 12,7 тис. кв. м загальної площі житла (0,2% від загального обсягу), що на 64,3% більше рівня відповідного періоду попереднього року.

Серед іншого, з січня по вересень цього року прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 202,4 тис. кв. м, з яких 14,9 тис. кв м (або 7,4% загальної площі дачних та садових будинків) – відповідно до Порядку.

Загальна площа прийнятих в експлуатацію дачних та садових будинків порівняно з січнем–вереснем 2014р. збільшилась на 10,3%, при цьому без урахування площі, прийнятої відповідно до Порядку, − на 13,2%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за січень–червень 2015 року в Україні прийнято в експлуатацію 3,3 млн кв. м загальної площі житла. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла за січень–червень 2015 року порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 18,2%.

 
Коментарі (0)