ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ Україні в середньому вік житлового будинку склав 46 років

В Україні в середньому вік житлового будинку склав 46 років

Ситуація в житловому фонді України вкрай плачевна, так як 80 відсотків фонду - це будинки, зведені ще в далеких 80-х роках

Ситуація в житловому фонді України вкрай плачевна, так як 80 відсотків фонду - це будинки, зведені ще в далеких 80-х роках. Відповідно, середній вік одного такого будівництва становить 46 років.

Така інформація стала відома зі слів глави комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Незважаючи на те, що після 2000 року в країні почали будувати нові будинки, проте, за станом на сьогоднішній день, відсоток новобудов від загальної кількості будівель становить всього 2-3 відсотки.

«Тобто, наш житловий фонд застарілий. Він викликає небезпеку для людей. Тому йому необхідно приділяти якомога більше уваги, щоб такі будинки в першу чергу йшли на реконструкцію, реновацію та відселення », - сказала вона.

Нагадаємо, що в Києві планують знести хрущовки в декількох районах Києва. Відомо, що частина будівель знесуть на Лісовому масиві, на вулицях Мілютенка, Шолом-Алейхема, Братиславській і Лісовому проспекті.

При цьому раніше глава КМДА Віталій Кличко говорив про те, що в столиці майже 80 відсотків багатоповерхових будинків потребують капітального ремонту. На ці цілі необхідно виділити 10 мільярдів гривень.

 

 
Коментарі (0)