ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ Україні визначено найбільш енергоефективний регіон

В Україні визначено найбільш енергоефективний регіон

Один з регіонів України визнали найбільш енергоефективним. Зокрема, показники регіону визначили, як дуже близькі до рівня країн Європейського Союзу.

Вінничина - лідер серед регіонів України з енергоефективності сектору ЖКГ. Зокрема, область продемонструвала найвищий результат енергоефективності в житловому секторі з показником 82,7% від рівня ЄС. Про це «Україні Комунальній» повідомили упрес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Так, зазначається, що  на Вінниччині один із найнижчих у державі рівень забезпечення житлового фонду центральним опаленням і гарячим водопостачанням, за рахунок чого відбувається значна економія енергоресурсів.

Енергоефективність регіонів, що увійшли до рейтингу вираховувалася для промисловості, сільського господарства, сфери послуг і житлового комплексу. Еталоном для порівняння укладачі рейтингу визначили середній показник енергоефективності цих секторів економіки в Європейському Союзі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, енергоефективність в Україні втричі нижча, ніж середні показники розвинених країн. Особливо низька енергоефективність в Україні у сфері ЖКГ. Так, питоме енергоспоживання житлового фонду України в 2-3 рази перевищує аналогічні показники країн Європейського Союзу.

 
Коментарі (0)