ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ Україні визначились з енергетичною реформою

В Україні визначились з енергетичною реформою

Мінрегіон визначився з основними кроками енергоефективності та енергозбереження будівель Україні на цей рік. Відтак, у відомстві поставили три основних завдання реалізації енергетичної реформи у 2015 році.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно із USAID затвердили план реалізації проекту «Муніципальна енергетична реформа». Виконати поставлені завдання планують до кінця цього року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Відтак, визначено три основних напрямки роботи у цьому напрямку:

Влада планує створити сприятливе правове поле для енергоефективності та енергозбереження у житловому фонді. Зокрема, це допомога експертів, консультація та координація між донорами щодо енергоефективності, енергозбереження, відновлювальних джерел енергії та зменшення викидів в ЖКГ.

Другим пунктом є сприяння інвестиціям у технології та застосування коштів щодо енергоефективності. Відтак, влада сподівається, що це допоможе у залученні інвестицій у цю сферу.

Третє, що планується – це розвиток потенціалу та розповсюдження досягнень щодо енергоефективності та енергозбереження, впровадженні відновлювальних джерел та зменшення викидів у ЖКГ та ОСББ в Україні.

Партнерами вже стали міста: Вінниця, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Київ, Краматорськ, Кривий ріг, Луцьк, Львів, Павлоград, Рівне, Суми, Тернопіль, Херсон, Хмельницький, Чернігів.

«Метою проекту є зменшення СО2 на 20 %, збільшення частки альтернативних та відновлювальних джерел енергії на 20 % та підвищення енергоефективності на 20 %», - сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, одна з Міжнародних фінансових організацій має намір продовжити «життя» муніципальної інфраструктури українських міст. Для реалізації цього проекту планується виділити кілька сотень мільйонів євро.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Квітня 2015 p. 19:45
А что толку от этой возни, если все дома и сооружения в Киеве в порах и трещинах. О причине возникновения этих пор и трещин я писал раньше. Теперь тепло входящее в квартиры, будет измеряться, но по прежнему сразу же выходить наружу через пористые стены.Это всё равно, что лёд в жару продавать при отсутствии холодильника.