ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиЄвропейці планують інвестувати в муніципальну інфраструктуру України

Європейці планують інвестувати в муніципальну інфраструктуру України

Одна з Міжнародних фінансових організацій має намір продовжити «життя» муніципальної інфраструктури українських міст. Для реалізації цього проекту планується виділити кілька сотень мільйонів євро.

Європейський інвестиційний банк планує виділити Україні 400 млн євро рамкового кредиту на розвиток вітчизняної муніципальної інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні банку, передає «Інтерфакс Україна».

Згідно з повідомленням, метою цього проекту є продовження функціонування таких важливих секторів міської інфраструктури як енергетика, водопостачання та санітарія. Крім цього кошти також будуть спрямовані на заходи щодо зниження шкідливих викидів та підвищення енергоефективності.

У документі зазначено, що загальна вартість проекту становитиме 800 млн євро. Партнером з розробки проекту виступить Мінрегіонбуд.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  уряд цьогоріч спрямував на енергоефективність та енергозбереження більше коштів, аніж очікувалося відповідальним Міністерством. Однак, по великому рахунку, вся підтримка енергоефективності в Україні - із кишені європейських держав. Інвестувати у вітчизняне енергозбереження планують Японія, Франція, Швеція, Італія, Німеччина та США.

 

 
Коментарі (0)