ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВ Україні за три роки планують посадити мільярд дерев

В Україні за три роки планують посадити мільярд дерев

Президент Володимир Зеленський планує збільшити площу лісів в Україні і підписав відповідний указ про старт екологічного проекту «Зелена країна».

Президент Володимир Зеленський планує збільшити площу лісів в Україні і підписав відповідний указ про старт екологічного проекту «Зелена країна».

Про це Зеленський заявив на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія».

«Ми поставили амбітну, але досяжну мету: за 10 років збільшити площу лісів на 1 млн гектарів. Для цього в найближчі три роки висадимо 1 млрд дерев», - сказав президент. Указ про запуск проекту Зеленський підписав відразу під час виступу.

Зараз, за ​​даними Державного агентства лісових ресурсів, загальна площа лісового фонду України - 10,4 мільйона гектарів, з них 9,6 мільйона гектарів - дерева та інші рослини. У 2020 році висадили 180 млн молодих дерев по всій Україні, передає «Укрінформ».

Також Зеленський нагадав про закон про інвентаризацію лісів, яка повинна зібрати дані про ліси, їх кількість, якість і ресурсний потенціал. 21 квітня 2021 року уряд затвердив проведення інвентаризації. Її результати повинні опублікувати на «Урядовому порталі».

Під час інвентаризації на обраних 18 тисячах ділянках лісу фахівці аналізуватимуть 50 показників для характеристики дерев. Ділянки будуть регулярно обстежувати протягом двох 5-річних циклів. В результаті експерти підготують більше 70 різних звітів з інформацією про ліси України. 

 
Коментарі (0)