ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні запровадять «зелені облігації» для проектів відновлюваної енергетики

В Україні запровадять «зелені облігації» для проектів відновлюваної енергетики

«Зелені облігації» сприятимуть здешевленню фінансових ресурсів на ринку та мобілізації потрібних інвестиційних коштів у сферу відновлюваної енергетики та енергоефективності.

«Зелені облігації» сприятимуть здешевленню фінансових ресурсів на ринку та мобілізації потрібних інвестиційних коштів у сферу відновлюваної енергетики та енергоефективності.

В Держенергоефективності переконані, що «зелені облігації» стануть для України перспективним інструментом залучення інвестицій у проекти «чистої» енергетики.

Такого висновку дійшли фахівці Держенергоефективності у ході веб-конференції із Мануелем Адаміні – керівником Програми підтримки інвесторів та партнерів міжнародної організації «Climate Bonds Initiative», йдеться в повідомленні Урядового порталу.

Запровадження «зелених облігацій» в Україні сприятиме здешевленню фінансових ресурсів на ринку та мобілізації потрібних інвестиційних коштів у сферу відновлюваної енергетики та енергоефективності», - наголосив Андрій Фролов, заступник начальника Управління реформування сфери енергоефективності та енергозбереження Держенергоефективності.

Як відомо, світовий ринок «зелених облігацій» розвивається надшвидкими темпами. Сукупний обсяг розміщення «green bonds» у 2017 р. сягнув $155 млрд., що майже у 2 рази більше, ніж у попередньому році, і в 180 разів більше, ніж 10 років тому.

«Україна має бути у тренді. Маємо численні розроблені проекти, які шукають інвестиції. Тому ми зацікавлені поглиблювати співпрацю з «Climate Bonds Initiative», - повідомив К. Гура.

Мануель Адаміні запевнив, що Україна має всі можливості розвинути ринок «зелених облігацій» і вже є ряд фінансових організацій, які проявляють інтерес до цієї сфери.

Також М. Адаміні розповів про проекти та сектори, що можуть бути цікаві міжнародним фінансовим організаціям, а також про особливості та переваги сертифікації «зелених облігацій».

В Держенергоефективності наполягають на поглибленні співробітництва у сфері запровадження ринку «зелених облігацій» в Україні.

 

 
Коментарі (0)