ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Україні запустять ринок «зелених» облігацій

В Україні запустять ринок «зелених» облігацій

За прогнозами учасників ринку, до 2020 року на частку «зелених» облігацій у всьому світі буде припадати 10-15% від загальної суми всіх облігаційних запозичень.
Світовий ринок «зелених» облігацій стрімко розвивається і відкриває доступ до великого пулу інвесторів. Кошти від продажу «зелених» облігацій спрямовуються виключно на фінансування або рефінансування проектів «чистої» енергетики, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
За прогнозами учасників ринку,  до 2020 року на частку «зелених» облігацій у всьому світі буде припадати 10-15% від загальної суми всіх облігаційних запозичень.
 
Велику увагу формуванню міжнародного і національних ринків «зелених» облігацій приділяють Міністри фінансів і керівники центральних банків Великої двадцятки (G20), Європейська Комісія, міжнародні банки розвитку (Світовий банк, IFC, ЄБРР, ЄІБ), ОЕСР тощо.
 
«Запровадження «зелених» облігацій в Україні дозволить мобілізувати потрібні інвестиції на реалізацію проектів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також здешевити ці фінансові ресурси», - наголосив під час виступу Голова Держенергоефективності Сергій Савчук. 
 

Як повідомив Сергій Савчук, такий потужний фінансовий інструмент сприятиме пришвидшенню досягнення національних цілей: 11% «чистої» енергії у кінцевому енергоспоживанні до 2020 р. та 25% «зеленої» енергії у загальному первинному енергопостачанні у 2035 році. 

 
Коментарі (0)