ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні збільшилася кількість імпортерів газу

В Україні збільшилася кількість імпортерів газу

У період з січня по березень 2020 роки кількість імпортерів газу в Україні збільшилася на 51 підприємство

У період з січня по березень 2020 роки кількість імпортерів газу в Україні збільшилася на 51 підприємство. За відомостями Комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), загальна кількість клієнтів транспортних послуг, які використовували пропускну здатність по маршруту Європейський союз-Україна, в січні-березні 2019 року, склало 41 суб'єкт.

Відомо, що за перші три місяці 2020 року 23 замовника послуг зберігання здійснили переклад обсягів блакитного палива, що зберігається в ПСГ, в митний режим імпорту.

Левова частка імпорту (54 відсотки) припадала на найбільших імпортерів, за винятком НАК «Нафтогаз України». За цей період компанія закупила 13 відсотків газу.

Нагадаємо, що Україна з початку року збільшила імпорт природного газу в 1,6 рази чи на 1,5 млрд кубометрів. За той же період в 2019 році імпорт збільшився до 3,9 мільярда кубометрів.

Ми також писали, що з початку липня цього року Іран відновив транзит газу до Туреччини. Раніше держава припинила поставки газу через непередбачену аварії на трубопроводі. Це був нещасний випадок, що стався 31 березня. Через вибух газопроводу Тебріз Туреччина не могла отримувати іранський газ протягом майже двох місяців.

 

 
Коментарі (0)