ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні збільшився транзит газу

В Україні збільшився транзит газу

За дев’ять місяців поточного року в українські ПСГ було закачано на третину більше газу, ніж роком раніше. Разом з тим споживання газу користувачами скоротилося.

За дев’ять місяців поточного року в українські ПСГ було закачано на третину більше газу, ніж роком раніше. Разом з тим споживання газу користувачами скоротилося.

Обсяги транспортування газу по території України з Російської Федерації в європейські країни і Молдову за січень-вересень 2019 року склали 64.3 млрд куб. м, що на 0.9 млрд куб. м, або на 1%, більше, ніж у минулому році. Про це в понеділок, 7 октяря, повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

За даними прес-служби, всього за дев’ять місяців 2019 року в Україну імпортовано 11.6 млрд куб. м газу, що більше на 44% від аналогічного минулорічного обсягу.

У січні-вересні 2019 року в ПСГ було закачано 11.8 млрд куб. м газу, що більше на 34%, ніж протягом такого ж періоду 2018 року, а відбір з підземних сховищ склав 5.1 млрд куб. м газу, що менше на 29%. Станом на 1 жовтня 2019 року в ПСГ України зберігається 20.5 млрд куб. м блакитного палива. Це на 26% більше, ніж рік тому.

Разом з тим, українські споживачі почали спалювати менше газу, ніж роком раніше. Зокрема, за січень-вересень 2019 року Укртрансгаз поставив по магістральних газопроводах 17.9 млрд куб. м газу, що на 7% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У той же час, за даними компанії, за дев’ять місяців надходження природного газу в газотранспортну систему України від газодобувних підприємств країни склали 15.5 млрд куб. м, як і станом на 1 жовтня минулого року.

Раніше повідомлялося, що запаси газу України знаходяться на рекордному рівні за дев’ять років і закачування в сховища триває.

 

 
Коментарі (0)