ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні здорожчають пасажирські перевезення

В Україні здорожчають пасажирські перевезення

В Україні через зниження пасажиропотоку підвищаться тарифи на пасажирські перевезення. Індексацію проведуть у три етапи у першому півріччі 2015 року.

В Україні індексують пасажирські перевезення на 20%. Підвищення цін відбуватиметься у три етапи у першій половині 2015 року. Про це повідомив заступник Міністра інфраструктури Володимир Омелян, передають «УНН».

За словами чиновника, підвищення вартості на пасажирські перевезення пов’язані із значним зниженням та переорієнтацією пасажиропотоку. Адже, наразі найактивнішим напрямком є тільки західний.

«Втрачено дуже велику частину пасажиропотоку - близько 20-25% від загальної кількості перевезених пасажирів. Більш того, відбулася переорієнтація пасажиропотоку. Якщо раніше найактивнішими були кримський і західний напрямки, то зараз ми говоримо тільки про західний. Крім того, відбувається серйозна переорієнтація вантажопотоків на балтійські країни. У зв'язку з цим міністерство планує ініціювати спрощення митного огляду, особливо транзитних вантажів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з червня в Сумах подорожчає проїзд у комунальному транспорті, зокрема – в тролейбусах. У міськраді кажуть, що вимушені піти на такі міри, адже держава відмінила субвенції для компенсації виплат за перевезення пільговиків.

 
Коментарі (0)