ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ Україні з’явилася своя Венеція

В Україні з’явилася своя Венеція

Основна небезпечна ситуація через підняття рівня води склалася у Чернігівській області.

Внаслідок підвищення рівня води в річках у чотирьох селах Чернігівської області затоплено транспортні шляхи. Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту цивільного захисту Василь Квашук. 

«Основна небезпечна ситуація через підняття рівня води склалася у Чернігівській області. У Дніпрі простежується високий рівень води, через що перекрито транспортні шляхи сіл Купари, Суслівка, Новосілки, Радунь. Ситуація не належить до державного і районного рівня, проте я дуже прошу керівництво місцевих органів влади вжити заходів. Адже, протягом останніх 10 років подібна ситуація в Ріккинському районі зберігається постійно. На те, щоб підсипати піском дороги та прочистити стічні канави, багато грошей не треба», - сказав Василь Квашук. 

За словами начальника Гідрометцентру Миколи Кульбіди, на час рясних дощів жителям карпатського регіону також варто вжити заходів, аби дощі не вплинули на їх господарство. 

«Карпатський регіон є важким з точки зору оцінки випадіння дощу. Паводки можна очікувати у басейнах Дніпра і Тиси, існує загроза підвищення рівня води. Також, рівень води може підвищитись на Львівщини, Івано-Франківщині та чернівецькому регіоні, це стосується річки верхня Тиса та її притоків», - сказав він.

Микола Кульбіда зазначив, що більш детальної інформації з приводу підвищення рівня води слід очікувати завтра у вигляді штормових попереджень. 

Джерело - УНН

 
Коментарі (0)