ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВ Україні з'явиться нова програму моніторингу якості повітря

В Україні з'явиться нова програму моніторингу якості повітря

В Україні вводиться регіональна програма по установці постів моніторингу якості атмосферного повітря.

 

В Україні вводиться регіональна програма по установці постів моніторингу якості атмосферного повітря.

Про це розповів заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Руслан Стрілець в програмі "Офіційний розмова" на телеканалі "Дім", передає Укрінформ.

"Якщо ми говоримо про Київ, то в місті буквально недавно відкрили два таких поста. Це дороге устаткування, пости розташовані на лівому березі. Я знаю, що Київська міська державна адміністрація планує в 2021 році продовжувати цю програму. Такі ж позитивні приклади є в Київській і Дніпропетровській областях ", - розповів заступник міністра.

За його словами, завдяки цим постам моніторингу з'явиться можливість збирати повну інформацію про стан повітря на всій території України. На підставі цих даних будуть приймати рішення, як поліпшити якість повітря в країні.

Стрілець також зазначив, що зараз Київ часто потрапляє в список міст з найбільш забрудненим повітрям, але причиною цього може бути не саме забруднення, а неправильна технологія вимірювання.

"Якщо ви звернете увагу, то поганий стан повітря зазвичай показується восени, коли у нас відбувається температурна інверсія - тепла земля починає охолоджуватися, і з'являється туман. І туман сприймається як пилове забруднення. Тому що методи вимірювання якості повітря в недорогих датчиках сприймають туман як пил при вологості більше 90% ", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці вже працюють два поста моніторингу повітря - в Дарницькому і Дніпровському районах міста - на вул. Архітектора Вербицького, 26 і на Харківському шосе, 7/1. Система вимірює більше 10 показників: діоксид сірки (продукт горіння), діоксид азоту, оксид азоту, оксид вуглецю (чадний газ), озон, сірководень, аміак (задушливий запах, неорганічне з'єднання), а також пил. Встановлено також і газоаналізатори, вим

 

 
Коментарі (0)