ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні з’явився новий оператор ГТС

В Україні з’явився новий оператор ГТС

ДП "Укртрансгаз" заявило про початок роботи нової структурної одиниці "Оператора ГТС України".

В "Укртрансгазі" заявили про початок роботи нового оператора ГТС.

ДП "Укртрансгаз" заявило про початок роботи нової структурної одиниці "Оператора ГТС України".

Про це йдеться у повідомленні "РБК-України" з посиланням на  прес-службу компанії.

Зокрема, у повідомленні йдеться про те , що нова структура має затверджений штатний розклад (309 посадових одиниць) і налічує 209 співробітників, які обслуговують більше 1 тис. договорів на транспортування газу в Україну і контактує з іншими філіями "Укртрансгазу".

"Зараз "Оператор ГТС України" - це повноцінний і єдиний центр прийняття рішень з управління українською газотранспортною системою. Цей філіал є функціонально самодостатньою структурною одиницею", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, з початком роботи нового оператора завершився перший етап процесу розподілу функцій видобутку і транспортування газу (анбандлинг).

Як повідомлялося раніше, Секретаріат Енергетичного співтовариства і оператори газорозподільних мереж України мають намір до кінця 2017 року провести аудит анбандлінгу в газорозподілі і систем вимірювання газу. 

Раніше також повідомлялося, що французьке енергетична група ENGIE може долучитися до модернізації газових сховищ та газотранспортної системи України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за результатами зустрічі з Кошер повідомив, що ENGIE готова сприяти розвитку нафтогазового сектору України, зокрема створенню гнучкого ринку газу. Гендиректор компанії, зі свого боку, зазначила, що мета ENGIE в Україні - збільшувати місцеве виробництво газу, "аби зрештою Україна стала експортером і постачальником газу".

 

 
Коментарі (0)