ГоловнаВибір редакціїОСББВ Україні зросла кількість ОСББ

В Україні зросла кількість ОСББ

За чотири місяці в Україні зросла кількість ОСББ. Перше місце з кількості утворених ОСББ посідає місто Вінниця. Проблематичним залишається створення обєднань у так званих хрущівок.

Без урахування непідконтрольних територій, в Україні діє понад 15 тисяч обєднань співвласників багатоквартирних будинків. Перше місце з кількості утворених ОСББ посідає місто Вінниця. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку будівництва і житлово-комунального господарства.

«Більшість успішних ОСББ, це ті, де мешканці активно самостійно вирішують скільки витрачатимуть коштів на утримання будинку, завдяки чому виникає можливість зменшити внески, зникають адміністративні зайві витрати, а головне, ОСББ є неприбутковою організацією, яка не платить відповідні податки» - підкреслюють у Міністерстві.
 
При цьому зауважується, що проблемним залишається створення ОСББ в так званих хрущівках, в яких проживають здебільшого люди похилого віку. 
 
Нагадаємо, станом на 1 жовтня 2015 року в Україні налічувалося 14 328 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі — ОСББ), що складає 19,13% від загальної кількості багатоповерхових будинків країни (74 900 будинки). За січень-вересень 2015 року в регіонах створено 556 ОСББ.
 
Анастасія Люк
 
Коментарі (0)