ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ українців відбиратимуть житло за прострочені валютні кредити

В українців відбиратимуть житло за прострочені валютні кредити

Рада не подолала вето Президента до законопроекту щодо примусового стягнення житла за прострочені кредити у валюті. Крім цього, парламентарі також відхилили і зміни до зазначеного документа.

Верховна Рада не підтримала і Закон «Про внесення змін до Закону України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» щодо посилення захисту прав позичальників». Цей документ підтримало лише 129 нардепів із 226 необхідних голосів.

Зауважимо, що даний документ забороняв забирати житло у позичальників за прострочені валютні кредити. Раніше за відповідне рішення проголосувало 290 народних обранців.

Крім цього, народним депутатам не вистачило голосів для подолання президентського вето на законопроект «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». Тільки 14 парламентарів проголосували «за».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 15 січня Президент Петро Порошенко застосував право вето до законопроекту, який підтримав парламент наприкінці грудня 2014 року. Проект закону передбачав встановлення заборони на вилучення майна за прострочені валютні кредити.

 
Коментарі (0)