ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВ України з’являться адміністратори системи управління відходами

В України з’являться адміністратори системи управління відходами

Місцева влада зможе надавати інвесторам гарантії, що сміття на переробку буде дійсно направлятися до нових спеціалізованих підприємств

 

Місцева влада зможе надавати інвесторам гарантії, що сміття на переробку буде дійсно направлятися до нових спеціалізованих підприємств. Про це розказав заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка».

«Депутатський закон, який ми підтримуємо, і міста України його підтримують, гарантує модель, коли муніципалітети зможуть дати певні гарантії і це дійсно стимулюватиме до розвитку переробки», – зазначив Стрілець.

За його словами, місцева влада зможе надавати інвесторам гарантії, що сміття на переробку буде дійсно направлятися до нових спеціалізованих підприємств.

«Один з принципів, коли в великих містах, в обласних центрах буде адміністратор системи управління відходами, який фактично буде гарантувати розподілення коштів між трьома елементами – перевезення, сортування та переробка і захоронення. Тоді, якщо ми з вами завтра їдемо у відпустку, наприклад, на місяць, і все одно сплачуємо, то ці гроші вже залишаються не в одному ланцюжку, а ці гроші ідуть рівномірно до кожного, хто забезпечує нам екологічно безпечне санітарне очищення населеного пункту», – сказав Стрілець.

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)