ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ українську енергоефективність увіллють європейські кошти

В українську енергоефективність увіллють європейські кошти

Україна отримала від Європейського Союзу понад 170 млн грн на заходи з енергоефективності. Кошти вже направлені Міністерству економічного розвитку та торгівлі для використання за призначенням.

Європейський Союз перерахував Україні два транші на загальну суму 173,32 млн грн в рамках програми «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України у сфері енергоефективності і відновлюваних джерел енергії». Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів №165 від 4 червня 2014 року щодо розподілу коштів.

Згідно з документом, уряд розпорядився передати зазначені кошти МЕРТ для використання їх за призначенням.

Окрім того, МЕРТ має забезпечити використання 324,8 млн грн, які надійшли від ЄС ще раніше, але досі не використані, в рамках цієї ж програми.

Нагадаємо, ЄС ще в 2011 році затвердив Україні виплату першого траншу в розмірі 31 млн євро за програмою підтримки енергоефективності. Програма ЄС передбачає виділення Україні, крім першого траншу, ще 39 млн євро.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на думку експертів, Україна може підняти свою енергоефективність до рівня Польщі. Це лише питання часу і обсягу вкладень.

 
Коментарі (0)