ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україну їде міністр енергетики США

В Україну їде міністр енергетики США

Міністр енергетики Сполучених Штатів Рік Перрі приїде в Україну наступного тижня

Міністр енергетики Сполучених Штатів Рік Перрі приїде в Україну наступного тижня, тобто з 5 листопада. Також він має відвідати Польщу, Угорщину та Чехію

У межах своїх візитів міністр планує обговорити декілька питань, зокрема ядерну енергію, кібербезпеку, експорт вугілля та скрапленого природного газу, зазначає міністерство енергетики США.

Також планує запропонувати країнам Східної Європи альтернативу російському газу і вугіллю.

Як зазначає Reuters, адміністрація Трампа шукає зовнішні ринки для продажу вугілля, оскільки внутрішнє споживання знизилося до найнижчого рівня з 1983 року. Причина — закриття вугільних електростанцій.

Ще у 2017 році одна з найбільних енергетичних компаній України «Центроенерго» погодилася купити 700 тисяч тонн американського вугілля, зазначає видання. А найбільша газова компанія в сусідній Польщі схвалила умови закупівлі скрапленого природного газу в США у межах американської кампанії переходу до зменшення енергетичної залежності від Росії.

Штати позиціонують свій скраплений природний газ як надійніший за російський, проте купувати його дорожче через витрати на транспортування та стиснення.

 

 
Коментарі (0)