ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Укренерго розробили ТЕО приєднання сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні

В Укренерго розробили ТЕО приєднання сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні

"Укренерго" підготувало ТЕО будівництва інфраструктури для приєднання сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні.

"Укренерго" підготувало ТЕО будівництва інфраструктури для приєднання сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні.

НЕК "Укренерго" підготувало техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва інфраструктури для видачі електроенергії з сонячних електростанцій потужністю до 1,2 ГВт у Чорнобильській зоні відчуження.

Відповідне ТЕО "Укренерго" презентувало 1 грудня на нараді в Кабінеті Міністрів України.

"Проект передбачає будівництво нової підстанції збору потужності 330/110 кВ у районі розміщення Чорнобильської АЕС, 11 підстанцій 110/10 кВ та близько 54 км ліній електропередачі 110 кВ", - йдеться в повідомленні.

За даними "Укренерго", ТЕО також передбачає встановлення системи накопичення електроенергії. Орієнтовна вартість проекту - 3 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України доручив Міненерговугіллю, Мінприроди та національній енергетичній компанії "Укренерго" розробити проект будівництва інфраструктури збору й видачі потужності сонячних електростанцій, які будуть будуватися у Чорнобильській зоні.

Нагадаємо, у лютому Міністерство екології та природних ресурсів України отримало 44 заявки на будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні.

 

 
Коментарі (0)