ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ «Укрзалізниці» показали проект реконструкції Центрального вокзалу в Києві

В «Укрзалізниці» показали проект реконструкції Центрального вокзалу в Києві

Глава УЗ Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook показав варіанти зміни інфраструктури вокзалу і перетворення його в цивілізовану простору територію - без нагромадження МАФів і з зручними транспортними розв'язками

Глава УЗ Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook показав варіанти зміни інфраструктури вокзалу і перетворення його в цивілізовану простору територію - без нагромадження МАФів і з зручними транспортними розв'язками.

"Сучасний, зручний, без хаотично запаркованних автомобілів і стихійної торгівлі. Саме таким я бачу Центральний залізничний вокзал в Києві.

Його редевелопмент починаємо зсередини. Уже в найближчі кілька місяців плануємо через систему Prozorro, максимально відкрито, вибрати партнера, який візьме в оренду торгові площі на Центральному, Південному вокзалі і конкорсі (понад 10 тис. Квадратних метрів).

Торгові точки, що заважають пасажирам або псують інтер'єр, будуть ліквідовані. Зате зручні і невикористані площі - комерціалізовані. Наприклад, як багажне відділення, де проходить виставка Ukraine WOW. ", - пише Кравцов.

За підрахунками залізничного відомства, на облаштування нових торговельних місць, потенційний орендар витратить близько 70 млн. Грн. Передбачається, що за рахунок цього вокзал буде реконструйовано зсередини і в 7 разів збільшено дохідні надходження.

Крім того, у відомстві планують реконструювати привокзальні площі, передати частину площ в концесію і на базі залізничного вокзалу зробити торгово-розважальний центр.

До кінця року УЗ обіцяє публічно надати на обговорення громадськості всі етапи масштабної реконструкції.

 

 
Коментарі (0)